Standa Míšek hodnotí PODZIM 2015!!!

Nevím, jestli má cenu se vracet k něčemu, co je v nenávratnu a když už se na nás navíc valí zimní příprava. Nebudu se pitvat jednotlivým úspěchem nebo neúspěchem, soutěž je v polovině a trenéři sami vědí, co bylo dobře a kde přidat.Takže krátce pro ty, co nevědí a Bůh je za to potrestej!

Začnu odshora.

Mladší žáci: můžete říct, že mi do nich nic není, ale za a) patří do malé kopané   b) pořád nám berou věci na šatně - ÚŽASNÝ   c) chci se hluboce poklonit a asi i omluvit, neb všichni víme, čím si 2004 a 2005 prošly a i já jsem pochyboval jestli skladba kluků, trenérské změny a předčasné posunutí do soutěže mladších žáků bude ku prospěchu věci. Podzim mě přesvědčil, že to jde a že se v potu a krvi rodí budoucí starší žáci našeho fotbalového oddílu, o které jsme špatnou prací s mládeží přišli. Tréninky mají pravidelně a dobře připravené a jejich trenéři nás o svých kvalitách přesvědčili na srpnovém soustředění. Pár kluků se dostalo i do okresního výběru a i tady odehráli dobrý turnaj, zřejmě proto si naše kluky pozval na přátelák do Roudnice n /L běloruský tým dlející zde na soustředění. Pavel Kubíček st. se prý naučil i jejich jazyk a slíbil, že až posedíme, tak nám řekne jak se bělorusky přeloží "ty vole", " rozhodčí je ...." nebo " 3x malej rum".

Starší přípravka: je jich do mariáše a tak si moc dovolovat nemůžou. První rok ve starší přípravce je na rozkoukání. Tam, kde má soupeř 2005ky, tam se neprosadíme (důraz a rychlost jedou na jiný koleji a těžko se s tím vypořádáme). Spokojenost byla tedy spíš na turnajích pro 2006ky. Pro doplnění týmu si vzal trenér Míla Franz těžký úkol, že bude objíždět Spartu, Duklu, Slávii a pod. a lákat rodiče na hostování nebo rovnou přestup do Libiše. Nabízí dobré autobusové spojení nebo třeba exkursi do Spolany a těm co podepíšou ihned, tak zdarma pexeso z časopisu Leo. Držíme mu palce.

Mladší přípravka: tedy ročníky 2007 a 2008 a nutno přiznat, že u 2008 jsme opět zaspali, neb máme ve stavu 2 kusy a bohužel v tomhle věku už to nedoplníme. Naštěstí 2007ky jsou nejpočetnější oddíl přípravek a to tak, že odehrály podzim jako "A" a "B" a okresní soutěž jim problémy rozhodně nedělala. Trenérsky by měl posílit Martin Franz a psal jsem i Mourinhovi do Chelsea a moje portugalština ho možná přesvědčila, že by ...?!?!?!?! Musím se ještě zeptat p. Vávry, kolik mu můžu nabídnout.

Minipřípravka: nebo taky předpřípravka a nebo taky 2009 a mladší : trenérské duo Šnýdr - Suldovský do toho vlítli po hlavě a dle jejich treninkových plánů a počtu turnajů to vypadá do 3 let na ligu mistrů. Počtem dětí je jich dobře a nebáli se hrát ani turnaje pro 2008ičky a v okrese projely podzim jako japonská rychlodráha. Podobně si vedli i v podzimní části turnaje Ministar 2009. Svojí skupinu suveréně vyhráli a jeden z turnajů i úspěšně doma uspořádali. Pilní jsou i ve vybírání brebendy od rodičů úspěšných střelců.

2010: nechce se mi psát školička, neboť už za sebou mají první dva přáteláky a oba v těžkým kalibru. První (úplný křest) si odbyli v Postřižíně u účastníka okresní soutěže a prohra 9:4 není ostudou a druhý zápas doma, hraný v kleci pod osvětlením, proti ZOO Troja Praha s konečným výsledkem 1:1 už měl svůj náboj (zejména mezi rodiči). Hra jejich ratolestí je tak vtahla, že dovedli vykřikovat věty, který by nikdy před tím nevypustili z pusy. Jedna z maminek (naštěstí od soupeře) mi přiznala, že už ví, proč chlapi křičej na rozhodčího a že je dobře, že stojí za plotem. Na svojeho Jiříka křičela, že se tam motá jak kopyto a pak to oba obrečeli. Na zimu máme naplánovaný 3 turnaje, tak ať se soupeř na jaře klepe strachy !!!!

2011: nábor, který začínáme aktivovat, má už svoje první účastníky. Tady je to hodně o docházce, nervech tatínka - trenéra a přesvědčit děti i rodiče, že v týhle fázi je to hra a zábava (ten fotbal do nich natlučeme později).


Celá zimní příprava všech je daná jak treninkově tak turnajově. Je nás na stařičký Sokol hodně a tak je nutno komunikovat s trenéry, číst stránky TJ a najít k sobě toleranci a pochopení, že to některej trenér - blb zvoral. Poděkovat musím i lidem okolo nás: Romče Trédlový za vedení kasičky a výběr do ní, p. Havlíkovi za skvělou práci na stránkách a výpomoc při nových elektronických zápisech o utkání, správcový, že nám už dlouho nedala na turnaj dresy dorostu a že jsme jak ze škatulky všem přispěvatelům do foto a video galerie. Další díky patří všem ostatním kolegům trenérům a hráčům dříve narozených za toleranci při skoro spojených trénincích, vedení oddílu za celý organizační chod.

Poslední poděkování patří činovníkům FAČRu, že přestože přiletěli z Marsu, tak se snaží s naším fotbalem něco udělat, děkuji manželce, že mohu každé druhé úterý v březnu na pivo, děkuji Bohu, ke které mu se modlím, za Vaše zdraví lumpové, děkuji vládě Burundi - Faso za uspořádání demokratických voleb a nakonec i dík ochráncům přírody, kteří dokázali při výstavbě dálnice u Ústí n/L zachránit chrousta zelenokřídlého před úplným vyhynutím a likérce Božkov, která mi dodala pro tento článek podklady.

Váš Standa Míšek

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama