Přípravky: hodnocení letního soustředění

12-tý soustředění a mám ho krátce zhodnotit. Tak jo, bylo tam fajn.

Standa Míšek


Dobrá , dobrááá. Hodnocení ještě jednou (kdybych popletl jména nebo čas, tak se omlouvám, už mi to začíná splývat a těžko rozlišuju - možná je to věkem nebo tím soustředěním). Namočil jsem záclony a chtěl umejt okna, ale manželka poradila, abych na slunci okna nemyl, že budu mít šmouhy a budu to předělávat, radí mi už 30 let, tak co bych neposlechl.
S partou lidiček, kteří s váma to soustředění realizujou, je to sranda (tedy pokud jde o fotbal, jinak se divím, že ještě nikdo nesedí). V přípravě už si nemusíme ani nic říkat, spíš jde o posuňky a každý už ví, co má dělat. Takže to nakonec stejně oddřu já, já, já jenom já. V zásadě o letošním průběhu kempu měly rozhodnout klimatické změny planety. Jak se obléci, co si vzít sebou ? Bude pršet, budou tropy ? Sledoval jsem na netu tání ledovce v Grónsku, výskyt sepie velké v Golfském proudu a postup přistěhovalců do Evropy a bylo rozhodnuto. V úterý a středu pršelo (místy trakaře), zbytek tropy. Takže úterý a středa tréninky na hotelu (výběhy po schodech, na učebně někdo k nelibosti majitele nakreslil fotbalovou branku a trénovaly se trestňáky. V teorii jsme probrali pravidla hry a smrkání do rukávu a přes palec, ale to jste dle triček asi poznali.
Někteří to už ve středu odpo nevydrželi a šli ven, aby se vrátili naprosto promočení, prostydlí a naštvaní. Ale pak už jen pozitiva. Čtvrtek výlet do parku "Česká země". Spousta dětských atrakcí, kde jsme se opravdu vyblbli (škoda, ža mě s Mílou Franzem nepustili na houpačky, údajně že nemáme helmy). Jiní díky milionu vosí populace vymysleli zákeřnou hru pro trenéry. Panáka za žihadlo. A tak se nás spousta na zpáteční cestě i vyspala (je vedro, tak musím kontrolovat pravopis, aby mi to cenzura pustila). Pátek byl ve znamení utrácení kapesného dětí (dospělí už své minuli) a tak trenéři dle svých oddílů utráceli. Tu benzín do auta, zmrzlina dětem , tu dárek pro manželku nebo jako třeba 2006 (zřejmě nejhodnější kolektiv) návštěva zámečku Humprecht. Něktří tam byli už po čtvrtý a tak na všetečné otázky průvodkyně odpovídali k údivu ostatních naprosto s přehledem. Při otázce nad obrazem s výjevem svatby původního majitele "Co je divného na nevěstě" odpověděl ihned Dáda Šoul, že nemá svatební kytku. To už si někteří začali fotit a Míla přestal vykládat o fotbalovém výletě, ale o soustředění dětí s vyšším IQ. V pátek večer byly tradiční vuřty, ale pokosené pole široko daleko neumožnilo stezku odvahy a tak trenéři vymysleli hru .........

Nakonec jsme se dohodli, že všechno zůstane mezi náma . Nic méně obíhaná v ping-pongu nebo simulace pohybu po souši tuleně ušatého v podání Pavla Kubíčka by určitě dospěli do Quinnes knihy rekordů.

Do toho nám přijel provést školení na počítači Ivo Havlík proto, aby jsme v nové sezoně zvládli elektronické zápisy utkání. Nakonec nás rozdělil do dvou skupin a) co už to uměj a ty propustil a za b) blbce, kteří se to nikdy nenaučej a taky mě propustil. A tak poslední večer plynul svou cestou a my s ním, jak už jsem uvedl žádné pikantérie ode mě nečekejte. Začlo svítat a tak jsme šli s Pavlem Labounkem zodpovědně za dětmi a spát. A jako každé sobotní ráno na soustředění. Zkusit dětem zabalit (tam jste mohli poznat, jak se který trenér vrátil na pokoj), zabalit sobě, předat personálu telefonní čísla, aby nás mohli informovat, co kde po nás našli a nalodit se do historického autobusu Víti Burdy (mnohé ksichty trenérů se do toho autobusu hodily a přitom jenom já a Pavel Labounek jsme v něm kdysi opravdu jezdili).
Děti jsme přivezli všechny a zdravé (tedy alespoň do dneška nebyla žádná reklamace) a tak považuji jako pokaždé soustředění za velice úspěšné.
 
Poděkování (jen se bojím, abych na někoho nezapoměl):

Obecnímu úřadu za balenou vodu, ovoce a sladkost      
Neznámému sponzoru za úhradu dopravy železnicí na kemp
Českým drahám a tím p. Hrubé za uskutečnění jízdy (letos bez výluky!!)
Všem na hotelu Ort, že nás tam 5 dní rozmazlovali
Martinu Vyšinskýmu, který přerušil rod. dovolenou, aby přijel zachránit kvalitu rozcviček a přispěl svým hlasem při večerních Karaoke
Víťovi Burdovi za umožnění výletu a cesty na zpět bez jediný koruny
Všem zúčastněným trenérům i netrenérům za jejich volný čas, vložené peníze, podlomené zdraví a psychickou útrapu
Dětem, že opět pochopily, že jsme jenom lidi
I vám rodičům, že jste opět týhle bandě svěřili svoje ratolesti
Zvláštní dík pro p. Kuska, který se v nouzi ujal našich bagáží a sportovní výzbroje a obě cesty nám je přepravil

Standa Míšek

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama