Přípravky: Standa Míšek bilancuje....

Slušelo by se na sklonku sezony provést hodnocení jejího průběhu. Problém je, že já na to potřebuji čas, prostor, chuť a polibek múzy. Zkusil jsem to urvat rumem - šlo to, ale psal jsem nesmysly. Nevyšly ani polibky manželky mojí ani cizí - to by zas p. Havlík neotiskl. Do toho mi neustále volá Petr Čech z Arsenálu, že netrefil z tréninku domů, že po něm chce trenér, aby vybíhal na centry, že si chce koupit nový bicí a nemá na ně, že ho pořád zvou na srazy repre a pak nemá čas na rodinu........

No a já mám popsat sezonu libišských přípravek. Nakonec se to všechno potkalo, do ruky se mi dostalo tričko s potiskem přípravek roku 2003-2004 a mohl jsem se na chvíli vrátit včase. Byl jsem tam o 11 let mladší, čerstvější. Uvědomil jsem si, jak nádherný roky směrem k dnešku to byly. Díky Vám trenéři - tátové, dědové,strejdové, kteří jste nasadili svůj volný čas, svoje auta s benzínem v pravdě s cizími dětmi a za ty leta, bez jediný koruny, jakýkoliv odměny, naopak třeba soustředění jste měli jako dovolenou a za svoje. Ale na tričku jsou i děti, se kterými jsme to tenkrát odstartovali. Dneska už z velký většiny dospěláci, ty nejstarší už makaj a vstupují do svých životů. Chtěl bych jim popřát moc úspěchů, hodně pohody a nejvíc zdraví - oni to ještě nevědí, ale bez toho nejde nic dobře. Říkám to i proto, že na tričku jsou i Honza Krejza a Kuba Čermák, který už nikdy nepotkám. Rodiče, děti, trenéři, funkcionáři - všichni jsme živý organismus, neustále se vyvíjíme a nejen fotbalově, někdy to někde zaskřípe, ale nikdy nebylo tak, aby jsme to nevyřešili. Někdy jsme i zvedali hlas a někdy zase panáka s rumem. Nechci se jen dívat dozadu, byť by tam bylo příběhů na hodiny a hodiny vyprávění. Vás spíš bude zajímat zítřek " A tak to ma byt, tak je to spravne".

Letošní sezonu jsme dokázali naplnit ročníkově a ve všech kategoriích dětmi, které se fotbalem chtějí bavit a tak bavit i nás. No a tak už bych ani nemusel pokračovat neb ten hlavní smysl dětského fotbalu jsme splnili. Ale sluší se alespoň letem-světem.

Starší přípravka (ročník 2004 a 2005) hrála těžkou sezonu. Řekl bych, že se celou sezonu prali spíš sami se sebou než se soupeřem. Odehráli solidní podzim a přes kvalitní zimní přípravu si pro jaro naložili těžkou káru a v elitní skupině tahali za kratší konec. V nové sezoně je čeká ještě těžší úkol. Kategorie mladších žáků, byť v okresní podobě, bude hlavně pro 2005ky kokosovej ořech. Tady bych Vás všechny dotčené poprosil o pomoc, chceme-li zalepit do budoucna díru po starších žácích, tak tady je šance, tak ji nepromarněme. Trenérům už jsem děkoval, ale tady to zopakuju. Ono, když se výsledkově nedaří, a když k tomu ještě řešíte svoje problémy a přesto do toho jdete, tak to uznání sem patří. Bylo spousta typérů, který předvídali černý konce starší přípravce, ale TA přečkala a s odřenejma ušima jde dál a věřím, že o mnoho zkušenější.

2006ky vyzrály v mladší přípravce jak víno, okres odehrály exelentně, zimu na milovických turnajích strávili pokaždý na bedně a po zásluze si zahrály krajský finále v Čáslavi. Celou sezonu odehráli v outlým počtu a bez pomoci 2007iček nevím, jak by to zvládly. Nicméně je to v konkurenci velkých okresních týmů ukázka několikaleté cesty za sladkým ovocem. Jsem u toho ročníku a opět musím opakovat - nehodnoť fotbal u malých ročníků. Mnohdy se po roce, po dvou spleteš a o to víc potěší, když se ta trpělivost vyplatí. A o to u dětí jde asi především. Na podzim ji čeká těžká práce ve starší přípravce, tak uvidíme.

2007ičky - zvláštní ročník. V průběhu sezony přišlo z jiných oddílů několik borců různý fotbalový kvality a museli jsme řešit jak dál. Myslím, že jarní přihlášení do mladší přípravky, byť té nejslabší skupiny, bylo pro kluky dobrý, neboť se dostali častěji do hry. Teď spíš bude na rodičích, aby nevynechávali, aby práce trenérů měla smysl. Nakonec výsledky týhle party byly výborný, jak na turnajích, tak v okresním přeboru a určitě jsou tam borci, kteří ukazujou, že to v mládežnickým fotbale nemusí být špatný.

2009ky - ne ne ročník 2008 jsem nepřeskočil, ale není jich ani do mariáše. Tady jsme prostě v náboru zaspali a jestli to nedoženeme, teď tak se nám to v budoucnu vrátí jak bumerang. Nicméně 2009ky jsou jiná kapitola. Trenér si je nejspíš všechny adoptoval a maká s nima do úmoru. Vlezli do soutěže, která je určená o rok starším a i turnaje ve většině hráli proti 2008ičkám. Ale vidím tam dobrou partu rodičů a to je záruka, že to půjde správným směrem. Je fajn, že mezi sebe zapojujou i 2010ky a budujou tím jádro nových náborových ročníků.

Školička - určitě ji nezapomenu vzpomenout - je to podhoubí budoucna a mám radost, že jich vidím úterky a čtvrtky dost a jako odměnu mají přihlášený svoje první turnaje.               

Na podzim proběhnou nové nábory a já věřím, že jim kamarádi ve zbrani budou přicházet na pomoc. Tak jo.  S dobrým pocitem otočme list, užijte si prázdniny, načerpejte nové síly. Trenéři se zbaví tiku v oku a třesu v levé ruce a až přijde čas, tak v Libiši zas AHOJ.

Standa Míšek

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama