Na Moravě leží jedna Zastávka...

Ahoj,

dlouze plánovaný výlet na Moravu je za námi. Úspěšně za námi. A povedlo se nám přivézt i nějaké poháry, ale hlavně všechny v pořádku zpátky, i fanoušky!!

V pátek jsme se nalodili v Libiši v plánovaných jedenáct hodin na autobus Arrivy a po nějakých přestávkách jsme ve tři hodiny dorazili do Brna, kde byl dvouhodinový rozchod. Každý jej strávil po svém, nejvíce kluky zajímaly památky typu KFC a McDonalds, a za naší přítomnosti se asi něco událo i na místní poště, svědčilo o tom několik policejních a hasičských vozů a obrovská páska, a asi jen o chlup jsme unikli demonstraci kousek od míst, kde jsme prošli, a která musela být řešena těžkooděnci. 

V půl šesté večer jsme ale podle plánu vystoupili v pořádku už na "Zastávce". Hráči se svým osobním dohledem v podání trenéra Tichoty "mladšího" a kustoda Svatoně v ubytovacím komplexu naproti hřišti, fanoušci společně s trenérem Tichotou "věkem zralejším" pak u hotelu Harmonie. Stravování probíhalo přímo na hřišti, tak jak to známe z Libiše. Domácí strava byla výborná, jídla jako řízeček, domácí těstoviny či svíčková určitě potěšily po celou dobu pobytu nejen hráče. Večerní aklimatizace pak probíhala s lehkým fotbálkem na tréninkovém hřišti, fanoušci pak testovali, jak dobře uvařili v Plzni. Dobře, nezbylo, museli objednat na sobotu čerstvé...

Sobota - hrací den. Bohužel, dopolední turnaj našich mladších se musel díky domácím, kteří nedokázali tým postavit, smrsknout do jednoho zápasu o první místo na 3x 20minut. Soupeřem byl brněnský celek ze Židenic. Trpělivost růže přinesla, a přinesla i naše tři branky v podání Míši Koppa - 2x a Vency Čerešny (první gól v kariéře). Všichni kluci podali velmi dobrý výkon. Gratulujeme.

A hned po obědě se rozjel turnaj starších. No starších, jelikož jsme chtěli, aby kluci hráli co nejvíce, tak se dohodlo, že nastoupí i náš druhý mladší tým. Oba týmy úspěšně zabojovaly a odvezly si pohár za první a třetí místo, navíc gólman mladších cenu pro nejlepšího brankáře turnaje. Ale tak jednoduché to nebylo. Favoritem turnaje byly jednoznačně brněnské Bohunice, hrající moravskou divizní soutěž staršího dorostu (divize ?, holt na Moravě je to jinak). A hned první zápas turnaje -  libišští starší proti Bohunicím, trenér Tichota mladší to ale postavil skvěle, středová a obranná linie v čele s golmanem byla libišská a útok neratovický. Sice jsme gol obdrželi jako první, ale byl startovací, protože po brankách Vetešníka, Šťovíčka Josefa a Kalabišky jsme zvítězili 3:1. Super. A co na to mladší proti domácím, posílení o dva starší, aby stačili s dechem. Taky skvělé, taky sice prohrávali, ale nezdolný všudybyl Vetešník vyrovnal a poslal zápas do penalt. Byli jsme úspěšní, ze tří tři a připsali si dva body. Penalty proměnili Vetešník, Wawrzyniak a Šťovíček Jan. Šok z prohry Bohunice tak zaskočily, že s domácími prohráli neskutečně 1:8. Díky tomu se tak zrodil pozdější král střelců, náš Péťa Kalabiška s celkovými třemi brankami skončil druhý.

A na řadu přišlo libišské derby, mladí se drželi opravdu dlouho, ale věkový rozdíl se projevil. Výsledek 3:0 pro starší a branky - Kalabiška 2x, Ryšlavý. Předposlední zápas turnaje mezi našimi mladšími a Bohunicemi, to se nevědělo, co čekat. Ale trenérský matador Tichota st. takticky za jedna! Kluci urvali 0:0 a jelikož proměnili pět penalt za sebou, získali opět dva body. Penalty nastříleli - Vetešník, Šobr, Ryšlavý, Wawrzyniak a Buzek. O první místo si to na závěr rozdali domácí s našími staršími, v případě vítězství našich by se naši mladší dostali na druhé místo. Vedli jsme 1:0 po brance neúnavného Vetešníka, drželi stav, ovšem nevydrželi, chyba přišla těsně před koncem a domácí se radovali z druhého místa v turnaji. Ještě se kopaly penalty, ale my nedali ze dvou žádnou (neproměnili Šobr a Mundl). Takže Libiš starší první, domácí druzí a Libiš mladší třetí (jak řekl patron turnaje pan starosta při vyhlášení - "vytěžili jste z minima maximum, dali jste v hrací době turnaje 1 gol a získali jste čtyři body!"  Čtvrté samozřejmě Bohunice. Jeden zápas se hrál 30 minut, střídalo se hokejově.

Úspěšný den zakončili kluci po svém, měli volný program. Fanoušci také. V areálu hřiště se připravovaly kolotoče na nedělní pouť, bohužel večer již byli asi kolotočáři unaveni, takže kdo se nestihnul povozit odpoledne, měl smůlu. A to hlavně náš masér, protože měl slíbeno za správnou jízdu na autodromu řidičský průkaz. Nicméně se nám jej druhý den zželelo a papíry dostal bez jízd, teorii měl totiž na jedničku. A pokud na něj na silnicích narazíte, určitě jej bezpečně poznáte! I masér si pro nás na sobotní večer přichystal překvapení, s kapelou, která zde hrála na předpouťové zábavě, si střihnul Slzy tvý mámy a fakt dost dobrý (viz video). Děkujeme masére. Zaperlil pak ještě v autobuse v neděli na dálnici po cestě zpátky, když v kapse našel klíče od ubytovacího komplexu...

Jinak nedělní cesta zpátky uplynula v klidu, kluci byli nějací unavení a takoví bez jiskry, fotbal jim dal určitě zabrat, holt tam nechali všechno, no někteří určitě....

Děkuji všem hráčům za perfektní reprezentaci Tělovýchovné jednoty Sokol Libiš - jmenovitě - Michal Škrna, Filip Mundl, Jakub Ryšlavý, Pavel Herynk, Filip Míšek, Vojtěch Svatoň, Jan Wallesch, David Bubeníček, Jan Vetešník, Ladislav Matějka, Martin Šobr, Petr Šulc, Stanislav Wawrzyniak, Tomáš Kletečka, Ondřej Havlík, Tomáš Buzek, Václav Hrubý, David Chládek, Michael Kopp, Václav Čerešna, Vít Soukup, dále našim nejmenším "slávistům" Jan Trédl, Matěj Mundl, kteří se určitě neztratili a samozřejmě klukům neratovickým - Petr Kalabiška a tři Šťovíčci - Jan, Josef a Václav - moc děkujeme, kamarádi.

A co trenéři - tandém Tichota a Tichota se nám předvedl naposledy, předvedl se nám ale skvěle a moc mu děkujeme. Libore - ať se Ti daří co nejlépe v Obříství, Libore - ať se Ti daří co nejlépe jako trenér v Libiši - Výzva je obrovská!!

Ten, co to celé zpunktoval, masér a kustód Libor Svatoň, ten si zaslouží obdiv a uznání, jeden by řekl, co tam u těch fotbalistů vlastně dělá, ale druhý - ten, co ví a zná, říká, neberte nám ho. Děkujeme, masére!!

Realizační tým doplňuje pan Michal Škrna, rozjednal dotaci, peníze, které jsme dostali na dopravu na turnaj. Byl to důležitý moment a moc mu děkujeme.

A tímto samozřejmě děkujeme Obci Libiš a starostovi panu Zdeňkovi Mrázovi a Tělovýchovné jednotě Sokol Libiš v čele s Vláďou Vávrou za finanční podporu, bez které fotbal dělat nelze!!

Děkujeme Arrivě a řidiči za klidnou jízdu!!

A kdo nás podpořil jako fanoušek, kdo se nebál a jel s námi - rodiče Vetešníkovi, rodiče Škrnovi s Honzíkem, rodiče Ryšlaví s Natálkou, rodiče Buzkovi, paní Chládková, rodiče Hrubí, paní Homutová s Bětkou a Vítkem, rodiče Šťovíčkovi, rodiče Mundlovi a rodiče Havlíkovi s Tomáškem. Všem děkujeme, každé povzbuzení je příjemné i velkým klukům a Vy jste slyšet byli!!

Sezóna skončila, nezbývá, než připravit novou. Podle všeho nás čeká velká výzva - krajský přebor středočeský. Někteří z kluků nás věkově opouštějí - přejeme jim vše dobré do mužské kategorie. Starší žáci se přesouvají na pozici mladšího dorostu - kategorii nejvíce opomíjené fotbalovým svazem od shora až dolů (mladší dorostenci si mohou soutěžně zahrát pouze v nejvyšší lize, to je v uzavřených profesionálních centrech mládeže a pak už jen v krajském přeboru). Tak Vám přejeme, kluci, bojujte, makejte na sobě, držte partu a věřte si - to Vám jedině pomůže kraj zvládnout. A vše to bude stát na dorostu starším, který bude vlajkovou lodí dorostu - a pro ně platí všechno to, co pro mladší - budete hrát nejvyšší amatérskou soutěž v České republice - krajský přebor, je potřeba k tomu ale tak i přistupovat - nejen zápasově, ale i po celou dobu přípravy a všech tréninku s respektem k trenérovi, který Vám věří a dokáže Vás tak těžkou soutěží provést.

Ahoj a ještě jednou díky.

                                                           Ivo Havlík

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama