Dorost, žáci: komentář soustředění trenérem Liborem Tichotou + fotografie

Hodnocení soustředění žáků a dorostu

Stráž pod Ralskem  29.1. - 1.2. 2015

 

Jako již tradičně jsme pololetní prázdniny využili k proběhnutí zimního soustředění. Někteří hráči to vždy přivítají, jelikož by neradi vysvětlovali doma svůj studijní „úspěch“. Takto rychle zmizí z domova a vrátí se, až když je doma již klídek. I letos byla řada hráčů za toto soustředění šťastna.

 Letos jsme se opět vrátili do Stráže pod Ralskem, kde máme vynikající sportovní zázemí a k tomu krásnou přírodu na výběhy. Pro kluky není nic krásnějšího, než ranní výběh na břehu jezera s vycházejícím sluncem, které osvětluje blízký Ještěd. Naše výprava byla složena z 11 žáků, 11 dorostenců, 2 trenérů, maséra a hlavního organizátora soustředění našeho Ivoška.  V pátek odpoledne pak rozšířil naše řady vedoucí dorostů, který se právě přijel od Ivoše učit kulturně organizační činnost.

 Sraz byl ve čtvrtek 29. 1. ve Stráži. Jako poslední jsme přijeli my trenéři s masérem. Ne, že bychom neznali cestu, ale masér se kochal krásami přírody, a tak jsme mu to pomalejší jízdou umožnili. Ve Stráži nás ale v tu dobu nahradil člen výboru, který chlapcům vysvětlil, že přijeli nabírat kondici a že by měli jíti běhat. Kupodivu ho hráči poslechli a pod vedením starších borců a hlavního měřiče Faitíka uběhli 4,5 km. Za to si všichni zaslouží velkou pochvalu. Po vynikající večeři, kterou naordinoval kapitán žáků a velký labužník Tomáš Buzek, byl v tělocvičně rozehrán turnaj v malé kopané. Rozdělení do družstev asi nemohlo být lepší. Vyrovnanost týmů dokládaly časté remízy a málo vstřelených branek. Jediný, kdo se vymykal, byl Honza Veteš. Jeho tým také po prvním turnaji jasně vedl.

 Páteční a sobotní dopoledne bylo věnováno zdravému pobytu na vzduchu. Nejdříve to byly ranní výklusy na známém okruhu u jezera a následně známé okruhy s výběhem ke kostelíku a kolem celého jezera. U oběhnutí jezera se musím zastavit. Na startu bylo 22 hráčů a trenér. My ostatní jim šli naproti s tím, že sraz je u cukrárny. Tam ale proběhl jeden dorostenec a pak dlouho nikdo. Mezi prvními se objevil i trenér a postupně doběhli všichni žáci. Jen dorostenci stále nikde, hlavně ti nejstarší. Až najednou se z místních bažin vynořili někteří z nich, ale bohužel ne v suchém stavu. I přes varování totiž použili tzv. Šery-Žakyho cestu, kde je potřeba dlouhého bidla a hlavně správného stylu .Ten ale tito borci ještě neměli. A to stále ještě nedoběhli ti nejstarší. Žáci již začali kroužit na dalším okruhu, když se konečně objevila skupina nejzkušenějších borců, kteří stihli ještě exkurzi ve vojenském bunkru. Nakonec se podařilo najít i posledního ztracence. Ten, jelikož tu byl poprvé, byl u cukrárny včas, ale bohužel v jiné vesnici. Díky dobré orientaci a hlavně čichu ale našel cestu zpět.

 Páteční a sobotní odpoledne pak byla věnována posilování a dalším turnajům v malé kopané v tělocvičně. Zde Vetešníkovci postupně zvyšovali svůj náskok a nebylo pochyb, kdo se stane celkovým vítězem. Po tělocvičně jsme vždy sešli o patro níž a hodinu se cachtali v bazénu. Zde stojí za zmínku výkon Ládi Matějky, který vydržel pod vodou přes 2 minuty a vytvořil nový rekord našeho týmu. Druhý den pak to byl plavecký souboj maséra s vedoucím dorostu Škrnou. Oba zaskočili za své syny, jelikož ti nemohli ze zdravotních důvodů plavat, aby jim zlepšili hrozící bodovou ztrátu v desetiboji (za neúčast v disciplíně by obdrželi -10 bodů). Otcové jim tak chtěli pomoci. Výsledek? Škrna mladší zůstal na -10 bodech a Svatoň mladší dokonce na -11 bodech. Oba dva pak svým otcům poděkovali za podporu. V pátek večer pak proběhl ještě horolezecký výcvik na stěně s krásnými pády do měkké matrace. Sobotní večer byl věnován vyhlášení výsledků desetiboje a fotbalového turnaje. Všichni zúčastnění byli odměněni darem. Jen masér penězi. Ten si je ovšem jako vždy odpracoval dobrými masážemi, rozdáváním vitamínů a hlavně svými velitelskými schopnostmi. Jeho přesný čas nešlo nikdy ošidit. Nedělní turnájek pak byl jen odměnou za tvrdě odpracovanou práci při všech trénincích.

 Závěrem chci poděkovat všem hráčům za jejich přístup k tréninkům, ale i za jejich chování a tím i za vzornou reprezentaci Sokola. Další dík patří panu Havlíkovi za celkovou organizaci, která byla opět jako vždy bezchybná a věřím, že se toho pan Škrna dost naučil. Samozřejmě velký dík patří masérovi nejen za práci, ale i za jeho humor. Poděkování patří i rodičům, kteří nám pomohli hráče dopravit.

                                                                             Tichotovci

 

další fotky ZDE


Desetiboj:

Dorost   1.místo Jakub Ryšlavý, 2.místo David Fajt, 3.místo Filip Mundl

Žáci   1.místo Tomáš Hanžlík, 2.místo Tomáš Buzek, 3.místo Michael Sus


Fotbalová soutěž týmů:

1. místo pro tým Vetešník, Havlík, Hanžlík T., Šťovíček


Nový rekord oddílu v potápění na čas vytvořil Ladislav Matějka (r. 1999) - 2 min 14,78 s.

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama