Stolní tenis: Turnaj 2014 "V. ročník" - hodnocení, fotografie, výsledky


V sobotu 27. prosince 2014 byl od 8:30 prvními zápasy v kategorii mužů zahájen již tradiční turnaj ve stolním tenise pořádaný libišskou tělovýchovnou jednotou v její sokolovně. Na turnaj, který se letos konal hned po vánočních svátcích, se přihlásilo celkem 37 mužů a 24 žen. Muži sehráli celkem 136 utkání, ženy pak 68 utkání, celkem bylo k vidění do pozdních odpoledních hodin něco přes 200 zápasů. Hrálo se na pěti stolech, turnaj byl označen jako amatérský, absolvovali jej hráči a hráčky nehrající mistrovské soutěže.

Vítězství sice byla důležitá, ale díky charakteru tohoto turnaje, který je založen na dobrovolnosti, dobrého pocitu a přátelství mezi lidmi bylo důležitější si prostě přijít jen „pinknout“, a proto se i celý turnaj nesl ve svátečním duchu a pohodě. Navíc si přítomné děti hrajících rodičů mohly na stolech, kde zrovna bylo volno, vyzkoušet „pinčes“ sami. Po celou dobu turnaje a také po jeho skončení byla pro potřebné občerstvení k dispozici místní restaurace s nabídkou jídel a pití. Obdiv zaslouží skvěle připravená sokolovna a její zázemí, rovněž hlavní organizátoři akce, pánové Mróz a Škrna si opět zaslouží za odvedenou práci jedničku. Hlavními rozhodčími turnaje se perfektně zhostili pánové Josef Čekal a Miroslav Křižan (p. Čekal je v současné době mimo své povinnosti v mlékojedském oddíle rovněž předsedou mělnické regionální soutěže stolního tenisu), oběma za jejich obětavost velmi děkujeme, návštěvou nás také pohostil p. Nikolov, jeden z vedoucích mlékojedského oddílu stolního tenisu.

Poděkování patří všem sponzorům, kteří věnovali prvním čtyřem v obou kategoriích věcné ceny, zvláštní poděkování pak obci Libiš v čele s panem starostou Mrázem a také samozřejmě těm, kteří poskytli ping-pongové stoly, a to panu Vávrovi, panu Lošovi a místní škole, jelikož tělovýchovná jednota disponuje pouze dvěma.

A kdo zvítězil v letošním ročníku, nebo došlo k obhajobě?  Ne, loňští vítězové neobhájili, libišský turnaj poprvé vyhráli v mužské kategorii Martin Škaloud a v ženské Monika Čouzová. Martin si v semifinále poradil s Pavlem Havlem a ve finále pak zdolal jeho bratra Lukáše Havla, který statečně odehrál celý turnaj s indisponovanou druhou "nehrající" rukou. V boji o třetí místo pak Pavel Havel porazil Martina Vyšinského. Loňský vítěz Jirka Kafka zůstal na pálce Lukáše Havla již ve čtvrtfinále turnaje. Monika vyřadila v semifinále obhájkyni z loňska Pavlu Ryšlavou a ve finále pak paní Böhmovou z Prahy. V boji o třetí místo Pavla Ryšlavá zdolala ve velmi vyrovnané bitvě Janu Vránovou.

Každým rokem na tomto turnaji díky nárůstu hráčů zjišťujeme, že kapacita libišské sokolovny se zdá být nekonečná, vždyť v jednom dni si soutěžně zahrálo rekordních 61 účastníků a odehrálo 204 zápasů, což jsou čísla na sportovní klub, kde se tento sport profesionálně neprovozuje, ohromující i po stránce organizátorské. Všichni víme, že tyto akce jsou o lidech a jejich chuti něco pro ostatní udělat. A v Libiši se to daří !

Všem, kteří se zasloužili o možnost zpestřit si tento den sportem a setkáním s kamarády, patří velký dík a obdiv.

S přáním všeho nejlepšího do nového roku 2015, s přáním, aby se příští ročník turnaje ve stolním tenise v Libiši opět povedlo připravit co nejlépe, a s přáním pro Vás všechny, aby se Vám v novém roce dařilo a byli jste zdraví a šťastní, to Vám z celého srdce přeje

                                                                             

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš 

 

Výsledky turnaje:

Muži skupiny

Muži play-off

Ženy skupiny

Ženy play-off


Fotogalerie     ZDE

                                                                                                      Připravil Ivo Havlík

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama