Muži B: hodnocení uplynulé sezóny trenérem Tichotou

Nepodařilo se nám navázat na úspěšné tažení z minulé sezony, ale nakonec to dopadlo celkem dobře. Celou sezonu nás pronásledovala zranění a vlastně každý zápas se odehrával v jiné sestavě. Takový Radek Pilař jako správný kapitán pouze nechytal, jinak odehrál všechny posty.

Nejsmutnější je to, že mladí před mým loňským příchodem brečeli, že nedostávají šanci v zápasech. Nyní již vím proč. Jejich přístup k fotbalu je hrozný (ne u všech). Nejraději by pouze chodili na zápasy a hráli od začátku. Slovo tréninky ani neznají nebo spíše nechtějí znát. Pak se uráží, že nehrají od začátku a raději s fotbalem skončí. Další tvrdí, že nemají čas trénovat kvůli práci, a že chtějí hrát tam a tam jen tak rekreačně a najednou hrají za A mužstvo toho klubu. Že by byl taková hvězda a trpěli mu netrénovat, nevěřím. Další a další výmluvy jsou u některých mladých opravdu směšné. Vrcholem pak je výrok, že na okres trénovat není potřeba. Oba hráči nás již opustili. Je zajímavé, že do práce chodí všichni a chápu, že někdy je těžké najít si chvilku, ale je zajímavé, že starší hráči si tu chvilku najdou. To že u mě mají mladí zelenou dokazují jednotlivé sestavy v zápasech. Myslím, že není zápas, kdy by nenastoupil dorostenec. Někteří dokonce nastupovali v základní sestavě jako opory. Během celé sezony dostalo šanci v B mužstvu celkem 12 dorostenců.
Začátek podzimní části se nám moc nepovedl a z prvního vítězství za 3 body jsme se radovali až v 5. kole nad Mšenem. Moc nám v té době chyběl Žák, který se zotavoval po autonehodě. Ale postupně jsme začali sbírat bod po bodu a vše dohnali v závěrečných pěti kolech, kdy jsme vždy bodovali. Po podzimu jsem chtěl mít 18 bodů a nakonec jich bylo 19.
I jarní část byla poznamenána ztrátami hráčů. Hned v prvním kole soupeř zlomil kotník Liborovi ml. a Žaky dostal stop na 6 zápasů. Ale i to jsme nakonec zvládli a výsledkem bylo dokonce 20 jarních bodů, a to jsme minimálně další 4 jasné body ztratili. Musím přiznat, že nám hodně pomohlo kopání penalt po nerozhodných zápasech, kdy jsme získali 6 z 9 možných bodů.
Závěrem chci poděkovat všem hráčům a hlavně i dorostencům za celoroční práci a za celkové krásné 7. místo. Již druhým rokem nehrála Libiš o sestup jako v předešlých sezonách. Ale pozor, další sezona se blíží a bude to o moc těžší. Prosím nezapomínejte trénovat. Ani okres nejde bez tréninku hrát. Trenér Libor Tichota

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama