Čarodějnice - pozvánka

Dobrý den,

dovoluji si Vás tímto pozvat na středeční odpoledne, ne-li podvečer 30.4. k  oslavám. Tak, ale čeho? Dopoledne nevíte a večer už Vám to bude šumafuk. Starý Keltové (ty teda nepamatuju) - už oni slavili v tento den konec zimy a začátek jara (konec tmy a začátek světla). Beltine nebo Valpružina - noc plná ohňů, pečených selat a popíjení teplého piva (to nás snad mine), už takhle to uměli v pohanských časech. Ani křesťanská církev se tomuto dni nemohla vyhnout. A tak se o Filipo-Jakubské noci spojují zlé síly temna a samotné čarodějnice se slétnou ke svým sabatům, kde se prostopášně oddávají orgiím s dalšími tvory zla a nečistoty. Bojím, bojím. Tolko historie. Co současnost?

Mám doma k výzkumu pouze jeden exemplář. Nevím, jestli bohužel nebo bohudík. Studujiho již skoro 30 let a závěry jsou velmi rozporuplnné. Vzorek se nechová systematicky a vůbec ne logicky. Loni jsem například koupil několik sad různých košťat, ale manželka překvapivě odletěla s Lufthansou a bohužel i s mojí kreditkou do Španělska a navíc se nečekaně za týden vrátila - taky s Lufthansou a bez kreditky. Proto si myslím, že je nutné se v tento den sejít a podělit se o své zkušenosti s touto tradicí. My však homo-sapiens 21.století to upravíme ke své podobě.

V 16,30 proběhne focení přípravek (v dresech), či-li účast všech nutná, následně si střídavě zahrají děti a maminky fotbálek, do toho už se ale bude podávat spousta dobrýho jídla a pití a snad dovolí počasí i zapálit oheň a odpálit rachejtli. A pak, pak už budeme sledovat temnou oblohu a věřit, že tentokrát to vyjde. Standa Míšek

PS: Upozornění z leteckého úřadu. Po nedávné tragédii malajsijského letadla, které se úplně ztratilo kdesi.... je nutné mít před odletem platný pilotní průkaz a u koštěte zkušební certifikát. Budu se těšit.


Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama