Muži B + dorost: Zimní soustředění Ústí nad Orlicí 2014

Hodnocení soustředění B mužstva a dorostu

Soustředění proběhlo ve dnech 20. – 23. 2. 2014 v Ústí nad Orlicí. Dík patří Alešovi Mrázovi, který se na zajištění soustředění nejvíce podílel. Nejdříve chci pochválit všechny, kteří na soustředění dorazili a splnili všechny úkoly podle programu. Naopak jsem velice zklamán hráči, kteří, ať o soustředění vědí od listopadu, nejsou schopni (spíše nechtějí) si zajistit 1 den volna. Je velice zajímavé, že na soustředění s námi tam byli hráči Chýňavy a Slávie Opava, a to již o den déle než my a jejich hráči problém s uvolněním neměli. Každý si musí sáhnout do svého svědomí sám. Ale bez trocha fyzické kondice se současný fotbal hrát nedá. Leda za staré pány a ti mají trénink každý pátek od 18,00, kdyby to někdo potřeboval vědět.

Ale vrátím se k těm 21 poctivým, kteří si ten jeden den volna zařídili a udělali něco pro svoji fyzičku. Již ve čtvrtek po řízku s bramborem nás čekal první trénink v posilovně. Šlo hlavně o individuální posilování. Jediným důležitým bodem večera byly 2 minuty skákání přes švihadlo, které byly zařazeny do pobytového šestiboje. I s řízkem v žaludku předváděli hráči vynikající výkony. Nejlepší výkon předvedl Šery s výkonem 294 přeskoků. Celkem 9 hráčů se dostalo přes 200 přeskoků a zbytek přes 110. Ranní osmá hodina patřila Martinovi Pazderovi, který hráče probudil lehkým výběhem po okolí. Bohužel sobotnímu výběhu chyběla trojice nejmladších hráčů Fait, Bubeníček a Matějka. Zaspali!!!! Starci jim to ale při snídani hned vysvětlili, že takto to nejde. Zbytek soustředění měli službu na úklid všeho. Pátek jsme zahájili den na umělé trávě fotbálkem, ale pouze 15 minut. Zbytek již byl věnován rozvoji kondice s míčem u nohy, pokud míč poslouchal. Proběhla zde i druhá disciplína šestiboje hlavičky. Zde zvítězil Ryšlavý ml. výkonem 45 hlaviček. Pouze 3 hráči udělali méně než 10 hlaviček. Po poledním klidu nás čekala hodinka na tartanovém oválu. Zde si hráči nejdříve vyzkoušeli souboj ve štafetě 4 x 100m. První štafeta neměla svým výkonem daleko ke světovému rekordu, ale čas 47,65s zatím nestačil. Pak následovaly dvě disciplíny do šestiboje. 50m a 1 000m na čas. I s horečkou vyhrál běh na 50m Libor Tichota ml. výkonem 6,01s. Hráči tak bojovali o co nejlepší čas, že jsme s masérem museli několikrát použít cílovou kameru a masér musel určit vítěze rozběhu. Podobný boj se rozpoutal i na trati 1 000m, ale zde jsme již s masérem stačili zaznamenat probíhající cílem i bez cílové kamery. Vítězem této disciplíny se stal Filip Míšek, který ve sprinterském souboji porazil ml. Ryšláka. Vítězný čas  3:26,0 min. Po hodině odpočinku následoval kruhový trénink v posilovně, kterého se již zúčastnil i poslední dorazivší hráč Martin Novák. Večer již následovala jenom rehabilitace ve vířivce a v sauně. Zde je zajímavé, že tuto možnost rehabilitace využili hlavně mladí. Staří pod vedením maséra rehabilitovali v úplně jiné části hotelu, ale o to déle. V sobotu jsme byli 2x na umělce a 1x jsme vyrazili poznávat místní krásnou krajinu. Chlapcům se líbil výhled z vršku na Ústí nad Orlicí, a proto si několikrát tento kopec vyběhli, aby si mohli výhled více vychutnat. Večerní umělka byla věnována posledním dvěma disciplínám šestiboje. Slalom s míčem a driblink. Vítězi slalomu se stali překvapivě Lukáš Havel a Bubeníček, driblink vyhrál Faitík. Večer po večeři proběhlo vyhodnocení šestiboje s tímto pořadím:

1. Ryšlavý ml.

2. Tichota Lib.

3. Tichota Luk.

    Fait

5. Mráz

6. Míšek

7. Havel

     Pazdera

9. Šerák

10. Bubeníček

11. Šelemberk

12. Mundl

      Jandourek

14. Knepr

15. Ryšlavý st.

16. Svatoň

17. Němec

18. Matějka

19. Hochmann

Cenu trenéra za největšího dříče obdržel Petr Hochmann, který nejen vzorně bojoval, ale i správně hlásil trenérovi vše, co bylo potřeba. Dík Péťo.

V neděli nás pak čekala poslední akce, a to zápas ze Slávii Opava, hrající I. B třídu. Již od 7,30 bušili někteří hráči na naše vrátka a prosili maséra o poslední záchranu. V zápase se nakonec vystřídali všichni hráči. Pro některé to byl první zápas za muže. Zvláště pak pro Láďu Matějku, který ještě patří do žákovské kategorie. Všichni kluci nechali na hřišti poslední zbytky sil a odehráli s kvalitním soupeřem velmi vyrovnaný zápas. Po bezbrankovém poločasu jsme šli nakonec do vedení my po nacvičené rodinné standartce. Ryšlavý st. našel svým centrem na zadní tyč Ryšlavého mladšího a ten otevřel hlavou skóre. V závěru nám pak odcházely síly a soupeř nakonec vyhrál zaslouženě 3:1. Všichni ale zaslouží pochvalu za předvedený výkon v tomto zápase a za celkový přístup k soustředění. Trenér Libor Tichota

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama