Muži B: Hodnocení sezóny trenérem

Po několika letech u žákovských týmů a trénování B mužstva Neratovic - Byškovic jsem přešel k B týmů Libiše. Věděl jsem, že B mužstvo hrálo v posledních letech pouze o záchranu, ale zápas s tehdy ještě mým týmem Neratovic - Byškovic mě přesvědčil, že hráči Libiše mají navíc. Za cíl jsem si dal hrát s týmem tak, abychom nemuseli stejně jako v předešlých letech hrát o záchranu. A jak to dopadlo?

Tréninky jsme spojili s dorostem, a tak jsme byli na hráče vlastně tři trenéři: já, Blahoš a Pazdy. Příprava probíhala pouze v domácím prostředí, ale celkem za velké účasti. Na tréninku bylo někdy i přes 20 hráčů, a to se dá něco dělat. Hráči se snažili vše dělat s nasazením a nabranou fyzičku využívali po celý podzim. Mužstvo bylo posíleno o Libora Tichotu ml. a Davida Nguyena. Našim cílem bylo získat za podzim 15 až 18 bodů. První zápas nás čekal na hřišti velikého favorita soutěže FK Kralupy. Zde kluci splnili do puntíku taktické pokyny, vygumovali Mullera a Tarbaje a z rychlých protiútoků dali 3 branky a získali nečekané tři body. Tento zápas nás nakopl tak, že cílených 18 bodů jsme měli po 6ti zápasech. Je fakt, že občas při nás stálo štěstí, ale to přeje připraveným, a to my byli. Nejvíce jsme ho měli v zápase ve Velkém Borku, kde domácí přiváděl k šilenství svými zákroky Viktor Kaul v naší brance. Dle mého názoru to byl jediný zápas v celé sezóně, kdy nás soupeř jasně přehrával. Ve druhé polovině podzimu jsme pak již nějaké body ztratili. Nejvíce mě mrzí prohra v Liběchově, kde kdybychom hráli dodnes, tak branku stejně nedáme, a pak poslední dva zápasy doma, které skončily vždy bez branek. To již nebyly tak dobré terény a my nebyli schopni již tak dobře kombinovat a hlavně střílet branky. Ale konečných 27 bodů po podzimu nám slibovalo klidné jaro a možnost dát příležitost mladým. Samozřejmě jsme chtěli co nejdéle držet krok s vedoucími Kralupy.
V zimě proběhlo náročné soustředění ve Stráži pod Ralskem a příprava probíhala i na domácí umělce a na zimní lize na Mělníku, kde jsme skončili třetí. I zimní příprava tak proběhla, jak měla, ale občas zadrhávala docházka. Hned první zápas jara jsme měli svést s FK Kralupy, ale počasí bylo proti a zápas byl přeložen na 8. května. Nám se dařilo držet krok s Kralupy až do zápasu ve Vojkovicích. Tam jsme měli tak hrozný vstup do zápasu, jaký jsem s týmem nezažil. Nakonec jsme se z toho dostali a ke konci poločasu šli do vedení. Na začátku druhého poločasu došlo ke zranění domácího hráče a domácím se již dál hrát nechtělo, my na to přistoupili, a to nás stálo zbytek sezóny. Dopustili jsme se velké chyby, jejíž řešení nás rozhodilo a zbytek jara už nestálo za nic. Navíc nás začala provázet různá zranění, syn odjel na měsíc do Austrálie, a tak jsme hráli pokaždé v jiné sestavě. Plnili jsme alespoň to, že dáme šanci mladým. Na hřiště se tak dostali i 16 a 17 letí hráči. I přes to, že jsme již tak nebodovali, žádný z týmů nás nepřehrával, ale my začali dělat školácké chyby, které nás ty body stály. K tomu, že naše obranná hra nebyla v pořádku, hovoří fakt, že do zápasu ve Vojkovicích jsme za celou sezónu obdrželi 9 branek a ve zbytku sezóny 21. I tak jsme ale měli nejlepší obranu v soutěži. Ještě horší to bylo s dáváním branek. Neuměli jsme proměnit ani tutovky ze vzdálenosti malého vápna. S počtem vstřelených branek jsme se mohli rovnat s týmy z dolní části tabulky, a tak souhra všech těchto faktů nás stála ještě lepší umístění. Ale kdo čekal, že budeme třetí ? A to ještě tři minuty nás dělily od druhého místa, protože kdybychom udrželi vítězství v Nelahozevsi, tak jsme mohli být na druhém místě, protože Veltrusům budou tři body odečteny.
V celkovém hodnocení jsem tudíž na velkých rozpacích, protože to mohlo být nakonec ještě lepší. Ovšem cíl hrát klidný střed tabulky byl splněn, dát šanci mladým byl splněn a konečné třetí místo je nad limit.  Takže sezóna byla určitě úspěšná a všem hráčům a trenérům chci poděkovat za práci během celého roku. V příští sezóně bude těžké navázat na tu skončenou, ale doufám, že všichni uděláme vše, aby tomu tak opět bylo. Spíše musíme udělat ještě více, protože tato sezóna bude podle mě ještě náročnější a vyrovnanější. Již nyní vím o třech týmech, kteří si dělají ambice na postup a sestoupit nebude chtít nikdo.  Věřím, že naše obrana se vrátí opět do pohody, Šerymu, Žakymu a Nguyenovi se budou vyhýbat zranění, a že konečně někdo začne střílet branky. Ještě jednou chci poděkovat všem hráčům, kteří za  B tým nastoupili, a to jak z dorostu, tak i z A mužstva a Blahošovi s Martinem za spolupráci.
Zbytek si probereme na začátku přípravy, která začíná v pátek 26.7. v 19,00 fotbálkem. Celý plán přípravy bude na jiném místě. Trenér Libor Tichota

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama