Starší a mladší žáci: Mozart Trophy 2013 - Hodnocení trenérem Liborem Tichotou

Hodnocení výjezdu do zahraničí trenérem

V pátek dne 17. 5. 2013 jsme brzy ráno vyjížděli na dlouho připravovaný zájezd do Rakouska, kde jsme se přihlásili na turnaj v Salzburku.

K cestování byl přistaven pěkný a celkem pohodlný autobus. Cesta probíhala bez komplikací a my mohli obhlížet krásy přírody jižních Čech a později Rakouska. Již během cesty probíhala taktická příprava na zápasy sledováním seriálu Okresní přebor.

Do centra turnaje jsme se dostavili kolem 15,00 a v místě konání turnaje jsme dostali instrukce k ubytování, stravování a k samotnému turnaji. Potud zatím vše úplně v pořádku, a to díky i pánovi, který nám byl přidělen a pocházel z Čech. Dokonce s námi zajel i do školy, kde jsme měli být ubytováni. Zde přichází první rozčarování, jelikož jsme ubytováni ve třídě, která nemá samostatný vchod a musíme tudíž chodit přes jinou třídu, kde budou ubytováni další Češi. Hlavně místnost pro našich 37 lidí se nám zdála malá, a tak začal boj s místními pořadateli o lepší místnost. Bohužel marný. Tak jsme si poradili sami. Vystěhovali jsme z místnosti přebytečný nábytek a nakonec vzniklo celkem slušné základní hnízdo našeho pobytu.

Po ubytování jsme se vydali na místní dominantu, kterou je hrad tyčící se vysoko nad městem. Po velice náročné cestě se nám podařilo dostat se na hrad. Bylo již ale dost pozdě, tak jsme si stačili prohlédnout pouze vnější prostory a vychutnat pohledy na Salzburk z této výšky. Nádhera. Abychom stihli večeři, cestu dolů jsme urychlili jízdou lanovkou. Dole pod hradem jsme stačili nakoupit suvenýry a pozdravy pro své milé a rychlou chůzí jsme se vydali na večeři podél řeky Salzach. K večeři jsme měli hranolky s klobáskou a jablko a šli jsme spokojeni do našeho hnízda. Usínání nám chvíli trvalo, ale nakonec nastalo hrobové ticho přerušované občasným "řezáním dřeva".

V sobotu byl budíček 6,45, jelikož již v 8,30 začínalo slavnostní zahájení turnaje a před tím jsme se museli ještě nasnídat. Housky, salámy, sýr, džem, nutela a nejméně 5 různých nápojů. Vše OK. Zahájení probíhalo nástupem jednotlivých týmů po státech na hrací plochu, při kterém byla hrána hymna daného státu. My jsme nastupovali jako první tým za ČR s vlajkonoši Pepou Lerchem a Ondrou Havlíkem.

Od 10,00 začíná turnaj pro starší žáky zápasem s domácímí. Zde hráči poznali, že rozhodně nepatří mezi oblíbence rozhodčích a jasně dostali najevo, kdo domácí je. Bez losování dostali příkazem, že budou hrát proti sluníčku a rozehrávat budou rovněž domácí. Průběhy zápasů jsou popsány jinde. I přes nepřízeň rozhodčího jsme byli v prvním zápase horší a vyjukaní. Nevěděli jsme, co máme hrát a většinou přihlíželi dobré kombinaci domácích. Druhý zápas, který jsme nedohráli, již byl z naší strany bojovnější a zasloužený bod byl nadosah. Po zápase jsme podali stížnost na rozhodčího a ten nebyl již na naše zápasy nominován, což se později ukázalo velice rozhodující.

Poslední dva zápasy již byly hrány podle našich not. Trochu jsem přeházel sestavu a hlavně Tláskal v útoku a Kulda na stopéru našli na nových postech svou formu a stali se velkými oporami našeho týmu. Ale nejenom oni, ale všichni ostatní se podíleli na úspěšném postupu mezi nejlepších 5 celků.

Mladší začali svůj zápasový maratón později, ale i oni dostali za vyučenou. Hned na úvod dostali pozdějšího finalistu turnaje a po dvou rychlých brankách se rozložili a dostali další tři branky. Od té doby jsme začali chodit za "šípkový keř", jak napsal pan Havlík a hlavně pomohlo máčení hlav v řece Salzach. Další dva zápasy s čekými týmy přinesly celkem 4 body a dobrou výchozí pozici do nedělních zápasů. 

Po zápasech jsme se rychle ve sportovním areálu navečeřeli (bramborový salát s řízkem) a šli se rychle upravit na večerní navštěvu místního festivalu na výstavišti. Zde hráči nejen atrakce obdivovali, ale některé i vyzkoušeli. I samotné trenérské vedení se vydalo na ruské kolo a obdivovalo Salzburk z velké výšky. Nádhera. Důležité: nezvraceli jsme. Všichni hráči se dostavili na předem určený sraz před výstavištěm v přesný čas a mohli jsme se vydat opět do hnízda a připravit se na závěrečný den.

Ráno budíček a rychlé balení všeho, protože v 8,00 přijede autobus a my již naše hnízdo opustíme navždy. Vše se podařilo a autobusem jsme se rychle přepravili do sportovního areálu. Nutno podotknout, že během pobytu hráči nic nerozbili a byla nám tudíž bez problémů vrácena finanční záloha, kterou jsme museli před ubytováním složit. Od starších jsme již neočekávali nějaké body, protože mužstva ve finálové skupině byla velice kvalitní a hlavně jejich hráči proti našim dost vyspělí. I tak naši překvapili a získali 4 body, což nás dostalo na konečné 4. místo, což jsme vůbec nečekali. Z nedělních zápasů nutno vyzdvihnout dalekonosnou střelu Lechermayera, která skončila brankou, obranný zákrok Kletečky, od kterého vyspělejší soupeř odletěl jak papír, výkony dvojčat Marvanových, ale i všech ostatních. Řada z nich dohrávala turnaj se zraněními a bolestmi, ale nikdy nic nevzdali a statečně dohráli turnaj až do konce.

Z mladších stojí za zmínku naše jediná modrá karta, který znamená vyloučení na 5 minut, našeho téměř nejměkčího hráče s drsným jménem Hrubý. Oporami samozřejmě byli Buzek a Balvín, ale všichni ostatní bojovali s kluky s knírkem velice statečně. Bylo vidět, že nám schází zkušenosti, jsme zbrklí, ale vše umíme nahradit bojovností, a za to patří klukům velký obdiv a pochvala. Může nás mrzet bramborová medaile, ale zde byli mužstva před námi z vyšších soutěží a první dva zcela někde jinde než my.

Cesta zpět probíhala již poklidně a všichni jsme byli spokojeni umístěním a nakonec i celkovým dojmem z tohoto zájezdu. Hlavně, že se nic nikomu nestalo a všichni jsme se vrátili zdrávi. Poslední perličkou byla nutná zastávka těsně před Prahou pro střevní problémy Pepy Lercha, ale i ty dopadly dobře.

Chci poděkovat všem účastníkům zájezdu za pomoc během pobytu. Se Susovými jsme se dostali na hrad, rodina Hrubých vše zdokumentovala, rodina Vetešníkova pomáhala při trenérské činnosti, bez Buzkových společně s panem řidičem bychom nevyjeli a neodjeli zpět a zdravotnice paní Chládková pravidelně kontrolovala zdravý režim hráčů a doplňovala ztracenou energii banány. Jen se nám na víc pokusila vyjednat zápas za deset deset, ale ten jsme již odmítli hrát. Největší dík patří panu Havlíkovi, který měl největší zásluhu na zorganizování tohoto zájezdu a jeho hladký průběh. Bil se stejně jako hráči a byl po zásluze odměněn též medailemi. Chci poděkovat všem ostatním, kteří nám pomohli se tohoto turnaje zúčastnit: OÚ Libiš, vedení Sokola Libiš s panem Vávrou, dále paní Lerchové, Šulcové, panu Buzkovi, a dalším sponzorům, které zajistil pan Havlík. Děkuji také za pomoc svému synovi Lukášovi. Omlouvám se, jestli jsem na někoho zapomněl, ale i tomu patří určitě dík. Všichni musíme mít radost, že Vaše pomoc nebyla zbytečná a kluci mohli reprezentovat nejen Libiš, ale vlastně i ČR. No a výsledek hovoří za vše. Nádhera, paráda. Ještě jednou dík všem klukům, kteří vybojovali tak krásné umístění. Trenér Libor Tichota

 

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama