Muži B: Hodnocení podzimní části 2012

Výsledky B mužstva jsem sledoval po celou dobu, co jsem v Libiši trénoval žáky. A za tu dobu B nebylo snad lepší než páté od konce. A každý rok se na schůzích projednávalo, jestli nebude lepší B zrušit. Jsem rád, že kluci na podzim předvedli, že fotbal hrát umí. Jako trenér jsem chtěl získat po podzimu nejméně 15 bodů. Letní příprava je totiž dost krátká a připravit mužstvo a poznat není tak jednoduché. To, že máme 27 bodů a jsme na druhém místě, je až velká fantazie. A bude velice těžké tuto pozici na jaře obhájit. Naším cílem ale bude postupně zapracovávat do mužstva mladé hráče, aby béčko plnilo svou funkci.

Zpět ale k podzimu. Už po rozlosování jsem do hráčů hustil, že do Kralup pojedeme nejméně pro bod a nakonec byly 3. Byl to asi náš nejlepší zápas nejen herně, ale hlavně po taktické stránce. Zápas s B Pšovky byl jednoduchý, protože soupeř přijel s domovem důchodců (asi kdyby jsme hráli proti mě). Prověřit nás měl zápas ve Velkém Borku. V tomto zápase jsem se utvrdil, že máme brankaře, protože Viktor musel domácí svým výkonem deptat a nakonec jsme měli štěstí my a vstřelili branku.
Doma jsme pak porazili Lobkovice a po čtyrech kolech jsme měli plný počet bodů. Na zem nás postavil zápas v Liběchově. Z naší strany to byl v první půli nejhorší výkon podzimu. O poločasu jsem musel být i trochu sprostý, ale pomohlo to a druhý poločas byl rozhodně lepší, ale branku by jsme nedali, i kdyby se hrálo ještě dnes. Takové zápasy nás potkaly ještě 3x, a to v Tišicích a doma s Beřkovicemi a PTZ Nelahozeves. Zde již ale i díky terénu, který více přál soupeřům. Ale odehráli jsme další dobré zápasy s Vojkovicemi a hlavně ve Veltrusích a v Byškovicích. Nutno si též uvědomit, že sestava se díky zraněním a nemocem často měnila, a i to často ovlivní průběh zápasu. Ale můžu říci za sebe, že celkově jsem s podzimem velice spokojen a věřím, že na jaře potrápíme mužstva, která budou chtít postoupit.
Favoritem je jasně FK Kralupy. Ti podle mě hráli v loňské sezoně lepší fotbal, ale vedou nyní. Již se těšíme na první jarní zápas právě s nimi. 
A nyní k výkonům některých jednotlivců.
Viktor Kaul - po zápase v Borku je to pro mě brankařský bůh a po zápase ve Veltrusích už vím, že i on je člověk.
Pro mě největší silou je Ízi na postu stopéra. Kdyby byl v Liběchově, tak jsme neprohráli. Je vidět, že pracuje na Spartě a občas něco okouká.
Pro mě velká radost a milé překvapení je Aleš Mráz. Když jsem k béčku přišel, byl jedním z adeptů na náhradníka, ale během podzimu mi dělal jenom radost. Občas mu škodí jeho vtipné kecy a nesoustředění se na hru a hlavně občas hraje, kde chce on. Stále je ale i tam platný.
Své standarty odehrávají muži z A mužstva, nestárnoucí Martin Novák a nejvíce fyzicky vybavený masér v Čechách Pops. Musím říci, že i ostatní hráči, kteří nás z A mužstva posílili, byli vždy platnými hráči a některé zápasy jsme vyhráli díky nim ( Michal Novák, Škoda, Palej, Čadek atd.).
Z dorostenců předváděl vynikající výkony Jirka Franz. Ale i ostatní dorostenci, kteří nastoupili, nezklamali. Celkem za B mužstvo nastoupilo 7 dorostenců. Velice dobrý výkon předvedl Verbíř ve Veltrusích a Herynk, který zařídil rozhodující branku ve Mšeně.
Svoji sílu máme i po krajích zálohy. Asi největším potěšením pro mě byly výkony Davida Nguyena. Škoda, že v závěru nám chyběl pro nemoc, a občas ho ničí i životospráva.
Výborné výkony podával i Žaky, ale musí vyléčit stařecká zranění a nabrat trochu fyzičky, ale to určitě pro něj nebude problém.
Po mém poločasovém rozčílení v Liběchově pochopil Pilinky, co po něm chci a od té doby předvedl velice dobré výkony a byl oporou obrany.
Sílou ve středu zálohy je určitě Tichoušek, ale jemu vynadám doma osobně a nemusím to zveřejňovat. 
No a na závěr naše síla útok. Zkušenost Blahyho je nenahraditelná. Jeho branky jsou vždy důležité. Jen kdyby občas proměnil i něco navíc. Vdova přišel z dorostu a po celý podzim nenavázal na svůj výkon z Kralup. Ale určitě je to talent libišského fotbalu, který až pochopí, co po něm chceme, bude patřit k oporám libišského fotbalu.
No a na závěr naše hvězda s druholigovými zkušenostmi, které jsou k nezaplacení, Jiří Šerák. Pro tohoto borce mám pro jaro nabídku. Den před zápasem bude jezdit na noc ke mě a pak teprve uvidíte, co Šery všechno umí a nebudeme muset hrát o deseti. To bude pak rachot jako při posledním zápase na Špičajdě. 
Jestli jsem na někoho zapomněl, tak se omlouvám, ale všem 31 hráčům děkuji za reprezentaci libišského B mužstva a celého libišského fotbalu.

Trenér Libor Tichota

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama