Caorle 2012 a zahraniční zpravodaj Standa Míšek - již doma a sežehlý sluncem !!

Den poslední

Problémy s připojením k netu mě dohnaly k dopsání z cesty do Itálie až po příjezdu. Závěrečné dny byly plné slunce, tepla a pohody. Každý si doutratil fufníky za maličkosti pro známé a příbuzné (což já nedělám, ať si tam každý zajede a koupí, co chce). Cesta domů v pohodě, ale stejně jsem se přiznal, že mám Fučíka ve skříni. Večer v Rakousku, na zastávce pro kuřáky, jsem se ptal na benzíně, kolik hrajeme s Polákama. Obsluha na mě koukala jak tydýt. Zkoušel jsem i volat na Sokol, ale Tondovi Vetešníkovi už v tý době nebylo vůbec rozumět (nevím, jestli to bylo hlukem nebo chlastem), a tak až nad ránem při zastávce ve vlasti jsme mohli slavit. Brzký návrat nás málem ještě dostal do oslav Sokola, ale Ti, co tam zbyli, už nepromluvili. Tak doufám, že se Vám krátké postřehy líbily, a můžete se tak přimluvit u vedení Sokola, že za 2 roky bude MS v Brazílii a schopný dopisovatel mého ražení s dobrým kapesným.................  

Den 6.+ 7.

Včera opět nešlo spojení a tak to doháním dnes. Včerejší odpo bylo ve znamení italského fotbalu. Všude ticho a klid, jeden výbuch bomby a pak už ticho až do noci. Hospodský v mojí hospůdce změnil směnu a tak jsme si to užívali doma na baru, fandili Irům a ani nevim kolik prohráli. Kontrolní otázka - jestlipak víte, kolik se vejde malejch rumů do kornoutu od zmrzliny ? Já už to taky nevím, ale jednou to doma znova zkusíme.

Den (4.) + 5.

Bohužel včera nešlo připojení na internet. Schází se mi tady dotazy čtenářů a tak rád odpovím (dotazy manželky jsem poznal a neodpovím). Tak třeba - fotbal u Italů je jako u nás volba presidenta (ikdyž to je blbost, to u nás už asi nikoho nebere). Od dopoledne (den, kdy hrajou, asi nikdo nedělá) se hloučkujou a diskutujou. Číšník Vám přinese pivo o 3 minuty pozdějc a chce slyšet Váš názor, ikdyž nerozumí ani slovo, na hlavní třídě v Caorle se uzavře provoz o 2 hodiny dřív než jindy a o samotný zápas Italů si nekoupíte ani lízátko. Jejich zápas se Španěly se rozebíral dlouho do noci a dlouho celý příští den. Remízu brali, měli ze soupeře respekt. Další dotazy zítra, čumíme,  jak pojedou domu Orange.

Den 4.

Dopoledne bouřka za bouřkou, odpoledne hezky a skvělý vlny. Kvůli fotbalu jsem vynechal návštěvu restaurace. Za uhodnutý výsledek jsem vyhrál 5 velkejch rumů, a tak je teď likviduju a myslím na Vás.

Den 3.

Dopolední fotbálek a pak slunění u moře. Sledoval jsem italskou televizi a jestli jsem rozuměl dobře, tak chválili libišskou přípravku na turnaji v Praze a na Mělníku, tak blahopřeju. Doufám, že až přijedu, tak je trenéři naplní šampusem. Čumíme na fotbal, ale kolonie spolubydlících chce koukat na seriál na Primě. To jsou šílený návyky, pánové, něco s tím dělejte. V hospodě jsem maximálně pokročil, neb jsem poprvé dostal pivo s poctivou mírou a naučil jsem ho říkat "kdo lže, ten krade a toho vyženou z evropský unie". Jenom neví, co je to EÚ.

Den 2.

Takřka celý den jsme proleželi na pláži a nic nedělali. Nicméně dopoledne jsme si střihli přátelák a porazili jsme v sestavě já jako kapitán, Kletečka, Vyšinský, Karel Svoboda a jistý Láďa trojici dorostenců Míšek, Jílek a Vetešník při skóre 5:4. Hospodskýho jsem naučil v další lekci češtiny velký panák, druhá liga a Libiš p.....l mi vyliž. Víc jsem toho nestihl.

Den 1.

12 hodin v autobuse není nic hroznýho, ale přiznal jsem se úplně ke všemu. Počasí odpovídá ceně zájezdu a moře nepodlehlo finanční krizi a zůstalo stejně slané jako pověky. Nikoliv pak restaurace. Jednu malou (kvůli fotbalu) jsem si našel a během večera jsem tradičně lenivou obsluhu naučil základní česká slovíčka a obraty jako " malej rum", " bohemka", " Božkov". Mám na to týden a to bude stačit, aby se italský kolega při případné návštěvě Česka domluvil.

Webcam Caorle

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama