Přípravky: Hodnocení (ohlédnutí za) podzimní části

Podzimní sezona nám skončila už bůhví kdy, ale nedostatek času nedovolil dřív, abych se za ní neohlédl, a neřekl svůj názor nebo postřeh. Určitě to není hodnocení, to ať dělají trenéři, nakonec jsou za to placení. Poprvé, co jsem na Sokole, jsme do této sezóny nepostavili starší přípravku, což je pro mě osobně velká prohra, a hodně kalí radost z výsledků mladší přípravky a minipřípravky. Ne jen proto, že jsme i v této kategorii vždy patřili mezi nejlepší na okrese, ale hlavně vím, že při malém počtu hráčů v žácích nás čeká mládežnická doba temna. Kdo to zařídí jinak, navrhnu ho na Nobelovu cenu. No, je konec roku, nebudu smutnit, rouhal bych se. 4 - 5 rok se nám daří v náborech naplňovat jednotlivá mužstva mladších přípravek po ročnících, což, jestli udržíme, pak to může být do budoucna světlo v tunelu. Mladší přípravka pro letošek postavená ve dvou mužstvech jako "A", "B", odehrála v okresním přeboru spoustu mistrovských zápasů, sice ve velmi nevyrovnaném poli konkurence, ale na jaře si obě mužstva vybojovala postup do finalové skupiny, kde sehraje zápasy vyrovnanější, což kluci potřebují. Důležitý je, že jak u 2003-jek, tak 2004-řek dokázali trenéři dát dohromady partu kluků, kteří vědí, že se chtějí fotbalem bavit, že chtějí něco dokázat. Po náročném soustředění, který ještě týden vyklepávali z nohou, vlítli do sezony. Týden co týden mistrák, 1-2 o víkend,1-2 v týdnu, do toho porce výborně připravených tréninků a věřte, že u tria trenérů Roman Mróz, Martin Vyšinský a Tomáš Trédl nic neošidíte. Kluci šli hodně nahoru, okresní soutěží prolítli jak nůž máslem a byli hodně vidět i na turnajích, které si přibalili navíc. Dneska už se nemusí bát zahrát si s těmi nejlepšími.
V soutěži minipřípravek tj. ročník 2005 a mladší se na okrese letos neurodilo. Porazili nás jenom Kralupy a to jsme měli dopolední turnaj v nohou. Ale tak jako u mladší přípravky se mužstvo postupně krystalizuje. Kluci poctivě chodí na tréninky a pro zlepšení herní kvality jsme sehráli podzimní část turnaje "Tatracupu". Celkem 4 velmi těžké turnaje prověřily kluky fotbalově i fyzicky. S velice úzkým kádrem jsem to celé zvládli. Perfektní bylo, že jsme měli tyhle kluky pohromadě už na soustředění a mohl jsem na nich se svými kolegy Milanem a Martinem Franzovými pracovat.
Nutno dodat, že máme v přípravě i kluky z ročníku 2006 . I tady už máme za sebou pár přáteláků, ale to je na samém začátku fotbalové abecedy, tady to chce od trenérů pevné nervy při zavazování kopaček a od rodičů co nejvíc odježděných tréninků.
Nechci teď vstupovat do probíhající halové sezony, je to ohlédnutí opravdu jen za podzimem. Takže mi dovolte poděkovat všem aktivním rodičům, třeba i jen proto, že stíhají vozit děti na všechny ty tréninky, mistráky a turnaje.To víte, trenéři mají doma všechno hotový a tak se chodí na Sokol vyblbnout. Noa tak hned další poděkování patří právě jim. Na 30 dětí je nás 6. V tom jsou směnaři a občas třeba i nemoc, takže chlapi za ty odsloužený hodiny a dosaženou práci s dětma klobouk dolů a vydržte. Další poděkování patří vedení Sokola a fotbalového výboru, že chápou, že někdy šlápneme organizačně vedle, že ne všechno, do čeho někdy po hlavně vlítnem, se povede, ale hlavně, že nám tady v Libiši i přes těžkou finanční situaci máme pořád kvalitně připravený hřiště, vzácnou sokolovnu (kdo ji na okrese má ?) a hlavně kouzelnou umělku, kterou nám závidí kde kdo. Velký dík patří i správcovství paní Míškové, že máme ze dne na den připravený čistý, voňavý dresy, dofoukaný balóny a spoustu dalších drobností, který nám tu práci s dětmi ulehčují. Poděkování na závěr jsem si nechal pro Romču Trédlovou. Kdo nedělal pokladníka u přípravek, tak neví, o čem je řeč. Romčo moc díky a vydrž. Černě to začalo, světle to ukončím. Po všech těch akcích (nemyslím jen fotbalových !!!!!!!!!!), který jsme spolu vybojovali, někdy i s nasazením života, je vidět, že jsme dobrá parta. Tak vydržte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Standa Míšek

 

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama