Ml.žáci: Halový turnaj Rakovník 3.12.2011 5.místo

Na našem společně prvním halovém turnaji v sezóně 2011/2012, který pořádal rakovnický fotbalový klub v TJTZ, se naši mladší žáci po dobrém výkonu umístili na pátem místě. Vzhledem k tomu, že turnaj byl pro ročník 1999, což ostatní týmy povětšinou dodržely, nás těší, že jsme se tam neztratili, a i s převahou ročníků 2000 v našem mužstvu jsme zanechali dobrý dojem a jsme zváni na turnaje další.

Výsledky:

TJ Sokol Libiš - SK Rakovník 0:4

Hned na úvod jsme obdrželi nejtěžšího soupeře, který na turnaji byl a který jej bez ztráty bodu vyhrál, SK Rakovník, účastníka České ligy mladších žáků. Zápas se odehrál ve vysokém tempu, pro kluky to bylo spíš zápas seznamovací, a to především s mantinely za bránami, které posílaly míč neustále do hry. Obdržené góly byly spíš hloupé, soupeř ale zvítězil zaslouženě, ikdyž po zápase moc radosti neprojevoval.

TJ Sokol Libiš - FK Rakovník 4:0

Druhé utkání s rakovnickými juniorkami bylo radostnější, ve stejné sestavě jako při prvním zápase se kluci namotivovali, nepouštěli děvčata ke své bráně a připsali si tři body. Byl to určitě krásný zápas, kluci si svou někdy až příliš vstřícnou hrou sami říkali o souboje jeden na jednu u všude jsoucích mantinelů, ale naštěstí zvítězil fotbal. Soupeřky musíme pochválit, jak hezky hrály, když víme dle jejich webových stránek, že nehrají žádnou soutěž, protože nemají podobný dívčí tým ve svém okolí. Budeme se je snažit pozvat na jarní sezónu k nám k přátelským zápasům.

Roztoky - TJ Sokol Libiš 7:2

Namlsani vítězstvím jsme okusili strmý pád dolů a hořkost porážky od týmu hrající okresní soutěž jako my. A to stačilo málo, aby jsme uspěli. Hrát fotbal a bojovat. Bohužel, jak jsme předpokládali, byl to rozhodující boj o třetí místo. Pár pěkných individuálních akcí nemohlo zvrátit vysokou porážku, soupeř nás dokonale zaskočil dobrou poziční hrou. Utkání začalo smolně už prvním gólem, který jsme si vstřelili sami. Soupeř na to spustil gólovou kanonádu, dokonale využil mantinely, vyhrával téměř všechny souboje jeden na jednoho a zaslouženě zvítězil.

TJ Sokol Libiš - Tatran Rakovník 0:1

Bouřka v kabině, redukce v sestavě, prohození formací a maximální nasazení hráčů, to vše přineslo jeden z nejlepších zápasů na tomto turnaji proti účastníkovi krajské soutěže. Partie byla vyrovnaná od začátku až dokonce, měli jsme obrovské množství šancí, obrana výborná dozadu i dopředu, škoda jediného gólu po jediné chybě. Opravdu, remíza by byla spravedlivější.

TJ Sokol Libiš - Kněževes 3:0

Naštěstí jsme opět proti okresnímu mužstvu neselhali, ikdyž jsme se vrátili do původních formací, aby si zahráli všichni kluci. Byl to z naší strany spíš fotbal, než hon za góly, za co je potřeba kluky pochválit. Kněževes byla povolána na turnaj na poslední chvíli, jelikož se nečekaně z turnaje odhlásil silný tým Králova Dvora.

Chomutov - TJ Sokol Libiš 1:1

Bitva, jinak se tento zápas označit nedá. Opět proti krajskému týmu, opět nádherný fotbal, navíc odměněn remízou. Ikdyž, všichni, co jsme zápas viděli, víme, že byli kluci tříbodoví. Věděli, že teoreticky by vítězstvím ještě sahali po bronzové medaili, a to byl jeden z motivačních faktorů. Samozřejmě, i z těchto důvodů došlo k redukci v sestavě a úpravě formací. Ikdyž nám byl soupeř blízký, pořadatelé nás společně dali (cca 20 dětí) do kabinky 3x5m, nenechali jsme se tím otrávit a jednoznačně jsme chtěli soupeře porazit. Tento zápas společně se zápasem s Tatranem patřil k nejlepším utkáním turnaje, možná byly vůbec nejlepší, a je skvělé, že jsme u toho byli právě my. Závěr utkání byl zdrcující, klasický infarkťák, kdy své slabiny odkryl i místní rozhodčí a nenechal nás kopnout penaltu v závěrečných sekundách hry po ostrém zákroku na jednoho z našich nejlepších hráčů.

Ovšem to vše se vstřebá a v hlavách nám zůstane zase jen ten fotbal. Výkon se dá ohodnotit kladně, konečné páté místo sice nenadchlo, ale jen kvůli umístění jsme sem nejeli. Turnaj přinesl spoustu krásných chvil i chvil méně pěkných, ale spokojenost je velká. Byli jsme týmem, který přivezl z největší dálky nejvíce hráčů, za co je potřeba poděkovat všem rodičům, byli jste naše podpora i v zápasech a bylo Vás tam nejvíce ze všech klubů. Pro hráče to strašně moc znamená, protože jste při nich nejen, když válí, ale i když ta forma či štěstí zrovna čeká někdy za dveřmi. Měli jsme věkově i výkonnostně nejrozmanitějsí kádr a nikdy předtím jsme takhle v hale nehráli. Pravda, hala není náš fotbalový cíl, ale pro zpestření sezóny a občasné vyzkoušení si těsných osobních soubojů, je výborná. Dokázali jsme sehrát pěkná utkání z krajskými týmy, umíme soupeře porazit, umíme jej však i podcenit. Pro náš fotbalový růst je toto vše nepostradatelné.

Děkuji ještě jednou všem, trenérovi za jeho trpělivost zvlášť, a těším se na druhý halový turnaj na Mělníce. Ivo Havlík 

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama