Přípravky: Zhodnocení sezóny 2010/2011 trenérem Standou Míškem

Uplynulá sezóna přípravek byla od minulých tak odlišná, že bych ji ani nechtěl já hodnotit, jen se za ní ohlédnout. Popravdě, s novou sezónou 2011-2012 a novým soutěžním řádem, bude lepší udělat tlustou čáru a zapomenout, že jsme s dětmi hráli fotbal. Na rozdíl od jiných sportů se teď budeme víc věnovat estetice pohybu, slušnému chování a spíš nás bude zajímat, kolik má soupeř hráčů (to jestli mu nějaké nepůjčíme), nebo jak se chovají fandové (rodiče a příznivci) kolem několika hřišť, které budeme stavět. Budeme u toho mít dostatek rovných rozhodčích tak, jak to známe z vyšších soutěží, budeme mít u všech hrajících mužstev dostatek trenérů. Ušetříme náklady za rukavice brankářů, protože ty už v dětských kategoriích nechceme (nemají je v USA ani v Holandsku a my jdeme s dobou), takže Čecha, Blažka, Vaniaka a další vzory naší brankářské školy budeme vychovávat až podle návodu některé ryze fotbalové země (to my jsme asi nikdy nebyli). Nová pravidla přípravek a ml.žáků (jsou ke shlédnutí na stránkách ČMFS) se dle mého názoru fotbalu, tak jak ho známe, vzdalují víc než je záhodno a spíš mi připomínají hodinu tělocviku než nácvik nejmasovějšího sportu týhle planety. Sportu, který dovedl zvednout emoce i nejklidnějších, který nás celý týden držel v napětí, jak budou kluci hrát v neděli, aby jsme pak každou minutu zápasu rozebírali všude, kde jsme se potkávali.

Tak teď jinak - trenéři mají být vtipní, milí a veselí, a jak to mám dokázat, když v 10 minutě prohrávám 3 : 0, hráče nemám střídat za chyby ve hře, ale naopak mu pobyt na hřišti prodloužit a při hře chyby odstraňovat. Jste- li proti soupeři příliš dobří, tak jednoho hráče stáhnete - nestačí to, tak stáhnete ještě jednoho (nevím, ve kterém sportu to dělaj taky). Nesešli se vám kluci na zápas - nevadí, přijeďte, my Vám je dodáme (pravidla odsuzují klubismus a nabádají ke kolektivnímu kamarádství - hlavně, ať si děti zahrají). No a světe div se, fotbal u malých už nebude mít vítěze, ten přece ve sportu není důležitý, prostě jenom sečteme branky. Dost - nebudu Vám kazit prázdniny mojí černou vizí, třeba se 20 let ukáže, že to byla dobrá cesta, což já našemu fotbalu ze srdce přeju.

Tak ta minulá sezona : to rozhodující pro fungování dětského fotbalu na Sokole se daří. Poslední 4 sezóny a nábory v nich dostaly na hřiště na naše poměry dost dětí, který se chtěj fotbalu věnovat. Stabilizovali jsme mladší přípravku a s o 1 rok mladším mužstvem jsme odehráli výbornou sezonu, kdy nás přehrál soupeř s hráčema 2002 narozením, kvalita se ukazovala už zimních halových turnajích, kde jsme šli turnaj od turnaje výš. Výborně jsme se prosadili i v minipřípravce, tj.2004 ročníkem, hráli jsme až do posledního kola o vítězství v okresní soutěži a Honzík Trédl je třetím nejlepším střelcem sezony. Pro tu příští máme přpravený kluky z náboru 2005 ročník a určitě se nebojíme. Kluci už mají za sebou několik turnajů po Praze. No a důležitý je, že už se pod nima rýsuje nový nábor, se kterým pilně trénujeme.

Konec chválení - starší přípravka. Po letech tučných, kdy jsme hráli prim v okrese, jsme to s bídou odkopali v "B" skupině okresního přeboru a byli jsme rádi, že je po sezóně. Ale je potřeba vidět, že skončili kluci, který by asi v jednom mužstvu hráli prim v kraji a né jen na okrese. Skončili Čvančara, Gombáš, Misterka, Strniště, Litera, Sus, Georgiev. Snad i proto bych chtěl poděkovat trenérovi a zbytku kluků, že to nezabalili. Příští sezonu asi bohužel nebudeme mít starší přípravku, kluci, co zůstanou, si zahrají v mladších žácích. A pro nás všechny na Sokole tahle sezóna zůstane jako memento pro roky příští - dostatek dětí by měl být prioritou práce fotbalového oddílu, to ostatní je jenom třešnička na dortu.

Standa Míšek

Rubriky:

ROZPIS PODZIM 2016

Fotbalový nábor

Holky, kluci, čtěte:


TVCOM - video

DIVIZE B
DIVIZE B

Libišská Sokolovna 50let

FOTOGRAFIE                VIDEO

Libišská šála

Historické foto

Dnes je

Sestavuji aktuální kalendář ...

Tělovýchovná jednota Sokol Libiš z.s.

Fotogalerie - Akce ženy

Podpora

Obec Libiš
Obec Libiš

 

Sponzoři

Reklama